Lämmitysöljyt

Öljylaadut

Mikäli tarvitsee tilata öljyä tai haluaa muuten lisätietoa, niin molemmat onnistuu helpoiten vieressä olevien öljy-yhtiöiden linkkien kautta.

Linkit ohjaavat täyden palvelun öljytoimituksiin.

Öljylämmittäjän palvelusivustoon oljylammitys.fi pääset tästä linkistä.

Tämä on erityisen tärkeää: Tilattavan öljyn on kestettävä vallitsevat lämpötilat, joissa säiliö sijaitsee. Tilattavasta öljylaadusta tulee selvittää sen samepiste.

Polttoöljyissä ilmoitettavien lämpötila-arvojen ensimmäinen luku kertoo tuotteen samepisteen ja alimman varastointilämpötilan. Se on otettava huomioon kun tilaa öljyä ja tietää, että öljysäiliö sijaitsee huonelämpöä viileämmässä paikassa. Talveksi öljy on tilattava sen mukaan. Apuna voi käyttää öljy-yhtiöiden nettisivuja.

Uusituvat nestemäiset lämmityspolttoaineet

Uusiutuvaa nestemäistä lämmityspolttoainetta voi kysyä ao. toimittajilta. Uusituvaa nestemäistäpolttoainetta voi laittaa samaan säiliöön jossa on fossiilista polttoöljyä ja ne sekoittuvat keskenään. Uusituvaan polttoaineeseen siirryttäessä on kuitenkin syytä puhdistaa säiliö ja putkistot ennen uusituvan täyttöä ja erityisen tärkeää on poltinhuoltoliikeen tekemä päivitys- ja säätö polttimelle, jotta se voi käyttää uusiutuvaa lämmitysöljyä. Polttimen säätäminen ja päivittäminen uusiutuvalle lämmitysöljylle edellyttää urakoitsijalta öljylämmitysalan vastuupätevyyden eli P-öljy pätevyydellä voi huoltaa ja asentaa enintään 70 kW laitteet, C-öljy pätevyys riittää 1200 kW asti ja A-öljy pätevyydellä saa tehdä kaiken tehoisten laitosten huolto- ja asennustöitä.

Sopivan säiliöurakoitsijan löydät urakoitsija hausta. Säiliön puhdistamiseen edellytetään Tukesin toimilupa, jolloin urakoitsijan palveluksessa on oltava säiliöntarkastuspätevyyden omaava henkilö (T-säiliö) ja vain ko. pätevyyden omaava henkilö voi allekirjoittaa säiliön tarkastuspöytäkirjan.

Mikäli säiliön/säiliöiden putkistot tai polttimet vaativat huoltoa saa huollon tehdä vain huoltoliike, jolla on Tukesin toimilupa. Muista pyytää töistä asennus- tai huoltopöytäkirja, jonka voi allekirjoittaa vain vastuupätevyyden omaava vastuuhenkilö. Löydät pätevyyden omaavat urakoitsijat urakoitsijahausta tai asentajan ja liikkeen toimiluvan voi tarkastaa Tukesin pätevyysrekisteristä.

Öljy-yhtiöiden sivuille pääset ao. linkeistä.

Lisää tietoa uusituvasta polttoöljystä löydät tästä.

Neste Oyj

St1 Oy

Oy Teboil Ab