Lämmitysöljyt

Öljylaadut

Mikäli tarvitsee tilata öljyä tai haluaa muuten lisätietoa, niin molemmat onnistuu helpoiten vieressä olevien öljy-yhtiöiden linkkien kautta.

Linkit ohjaavat täyden palvelun öljytoimituksiin.

Öljylämmittäjän palvelusivustoon oljylammitys.fi pääset tästä linkistä.

Tämä on erityisen tärkeää: Tilattavan öljyn on kestettävä vallitsevat lämpötilat, joissa säiliö sijaitsee. Tilattavasta öljylaadusta tulee selvittää sen samepiste.

Polttoöljyissä ilmoitettavien lämpötila-arvojen ensimmäinen luku kertoo tuotteen samepisteen ja alimman varastointilämpötilan. Se on otettava huomioon kun tilaa öljyä ja tietää, että öljysäiliö sijaitsee huonelämpöä viileämmässä paikassa. Talveksi öljy on tilattava sen mukaan. Apuna voi käyttää öljy-yhtiöiden nettisivuja.

Uusiutuva lämmitysöljy

Uusiutuvaa lämmitysöljyä voi kysyä ao. toimittajilta.  Uusiutuvaan lämmitysöljyyn siirryttäessä se voidaan tankata suoraan säiliöön vaikka siellä olisi perinteistä fossiilista polttoöljyä, silloin kun kyseessä on HVO tyyppinen uusiutuva lämmitysöljy. Famea emme suosittele lämmityskäyttöön. Laitteet on aina säädettävä polttoaineen vaihtamisen yhteydessä ko. polttoaineelle sopiviksi. Suosittelemme tarkastuttamaan säliön ja putkistot ennen uusiutuvan täyttöä, jolloin myös säiliön kunto tulee tarkastettua. Lisätietoja säiliön tarkastustuksesta ja maanpäällisten rakennehyväksyttyjen säiliöiden turvallisuuskatselmuksesta löydät kohdasta julkaisut TS-7 ja TS-7 liite. Teknillisiä suosituksia voi lukea digipaperina klikkaamalla julkaisun kuvaa.

Erityisen tärkeää on poltinhuoltoliikkeen tekemä päivitys- ja säätö polttimelle, jotta siinä voidaan käyttää uusiutuvaa lämmitysöljyä. Polttimen säätäminen ja päivittäminen uusiutuvalle lämmitysöljylle edellyttää urakoitsijalta Turvatekniikan keskuksen(TUKES) toimilupaa alalle, tällöin yrityksen palveluksessa on oltava vastuupätevyyden omaava henkilö, jolla on jokin  seuraavista pätevyyksistä. P-öljy pätevyydellä voi huoltaa ja asentaa enintään 70 kW laitteet, C-öljy pätevyys riittää 1200 kW asti ja A-öljy pätevyydellä saa tehdä kaiken tehoisten laitosten huolto- ja asennustöitä. Toimiluvan omaava huoltoliike voi tehdä myös maanpäällisen rakennehyväksytyn öljysäliön turvallisuuskatselmuksen TS-7 liitteen mukaisesti.

Sopivan säiliöurakoitsijan löydät urakoitsijahausta. Säiliön puhdistamiseen edellytetään Tukesin toimilupa, jolloin urakoitsijan palveluksessa on oltava säiliöntarkastuspätevyyden omaava henkilö (T-säiliö) ja vain ko. pätevyyden omaava henkilö voi allekirjoittaa säiliön tarkastuspöytäkirjan.

Mikäli säiliön/säiliöiden putkistot tai polttimet vaativat huoltoa saa huollon tehdä vain huoltoliike, jolla on Tukesin toimilupa. Muista pyytää töistä asennus- tai huoltopöytäkirja, jonka voi allekirjoittaa vain vastuupätevyyden omaava vastuuhenkilö. Löydät pätevyyden omaavat urakoitsijat urakoitsijahausta tai asentajan ja liikkeen toimiluvan voi tarkastaa Tukesin pätevyysrekisteristä.

Öljy-yhtiöiden sivuille pääset ao. linkeistä.

Lisää tietoa uusituvasta polttoöljystä löydät tästä.

Neste Oyj

St1 Oy

Oy Teboil Ab