Kattilat ja polttimet

Lämmityskattiloiden tekninen käyttöikä on melko pitkä, tyypillisesti 20 – 25 vuotta. Iän myötä voi ilmetä teknisiä vaurioita ja tällöin kattila joudutaan uusimaan toiminnan turvaamiseksi. Lämmityksen hyötysuhde on vanhoissa kattiloissa yleensä nykyaikaisia kattiloita heikompi, näin ollen joskus kattila uusitaan myös taloudellisuus seikkojen takia.

Kattilan puhdistus ei sisälly tavanomaiseen öljylämmityslaitteiden huoltoon, ellei asiakas sitä erikseen pyydä.

Polttimen käyttöikä on 15 – 20 vuotta. Öljyletkut suositellaan vaihdettavaksi 5 vuoden välein.

Polttimen huolto suositellaan tehtäväksi 2 vuoden välein, jolloin ainakin suutin ja suodatin kannattaa uusia ja tarkastaa savukaasuanalysaattorilla säätöjen oikeellisuus.

Vanhan malliset öljynsuodattimet suositellaan vaihdettavaksi ”yksiputkijärjestelmään”. Tällöin myös piilevän vuotoriskin aiheuttava öljyn paluuputki jää järjestelmästä pois.

Kun klikkaat  URAKOITSIJAHAKU  – painiketta tai alla olevaa mainosta, niin aukeavalta sivulta löydät asiantuntevat asennusliikkeet.

Vuoden 2020 alusta voidaan valmistaa ainoastaan kattiloita ja polttimia jotka on suunniteltu uusiutuvalle nestemäiselle lämmityspolttoaineelle. Kattilavalmistajien on jatkossa ilmoitettava ne polttimet mitkä heidän kattiloihin soveltuu ja vastaavasti poltinvalmistajien ilmoitettava mihin kattiloihin heidän uusiutuvalllalämmitysöljyllä toimivat polttimet soveltuu.

Urakoitsijahaku

Ja jos mietit laitehankintoja, niin suosittelemme jäsenyrityksiemme tuotteita.

Laitevalmistajia:

Kaukora Oy

Laatukattila Oy

Oilon Oy

Termocal Oy

Maahantuojia:

Costella Oy (Atlantic Finland)

Gebo Trading Oy

Suomen Teollisuuspoltin Oy