Koulutukset ja kokeet

Vuoden 2023 Koe- ja kurssitiedote.

VASTUUPÄTEVYYSKOKEET: 

Vuonna 2023 vastuupätevyyskokeet järjestetään seuraavasti, Technopolis Vantaa:

Kaasuasennusten turvallisuus- ja vastuupätevyyskoe 26.10.2023 klo 13-16

Öljylämmitys- ja säiliöntarkastusalan turvallisuus- ja vastuupätevyyskoe 26.10.2023 klo 9-12

VASTUUPÄTEVYYSKURSSIT: Järjestetään Technopolis Vantaassa

Kaasualan vastuupätevyyteen tähtäävä kurssi järjestetään 3-4.10.2023 Technopolis Vantaassa

Öljylämmitys- ja säiliöntarkastusalan vastuupätevyyskurssi pidetään 9.-10.10.2023

Säiliöntarkastajien täydennyskoulutus 9.-10.10.2023 pidetään yhdessä Öljylämmitys- ja säiliöntarkastusalan vastuupätevyyskurssin kanssa.

Täydennyskoulutuksen myötä on säiliöntarkastajan mahdollista saada P-öljy pätevyys, joka mahdollistaa TS-7 LIITTEEN mukaisen maanpäällisten rakennehyväksyttyjen säiliöiden turvallisuuskatselmusten tekemisen. Täydennyskoulutuksen hinta on 300€+alv 24%. Koulutukseen ilmoittautuminen tapahtuu normaalin öljylämmitys- ja säiliöntarkastuskurssin lomakkeella. Ennen kurssin aloitusta tarkistetaan, että täydennyskoulutukseen ilmoittautuneella on säiliöntarkastajan pätevyys.

ÖLJY- JA KAASUALAN VASTUUPÄTEVYYKSIEN KOROTTAMINEN

Mikäli haluat korottaa pätevyysluokkaasi tapahtuu se seuraavasti:

P-pätevyyksien korotus C- tai A-luokkaan, sinun täytyy suorittaa vastuupätevyyskoe ko. luokkaan ja hyväksytysti suortetun kokeen jälkeen hakea alla löytyvällä lomakkeella haluamaasi pätevyyttä, jossa samalla osoitettava työtodistuksella riittävä työkokemus ko. pätevyyteen.

C-pätevyyden korotus A-pätevyydeksi. Voit hakea A-pätevyyttä alta löytyvällä lomakkeella ja sen liitteeksi työtodistus riittävästä työkokemuksesta.

Pätevyydestä myönnetään henkilökohtainen pätevyystodistus, jonka tulee rekisteröidä vielä Tukesin rekisteriin, jolloin samalla Tukes myöntää pätevyyden mukaisen toimiluvan yritykselle. Pääset Tukesin sähköiseen asiointiin tästä.

>Pätevyystodistuksen hakulomake löytyy tästä.

Pätevyysvaatimukset löytyy tästä.