Lämmitysenergia Yhdistys ry ja Suomen LVI-liitto SuLVI ry järjestävät lämmityksen suunnittelupäivät

Lämmitysenergia Yhdistys ry ja Suomen LVI-liitto SuLVI ry kokoavat yhteen alansa ammattilaiset lämmityksen suunnittelupäiville, jotka pidetään 3.–4. syyskuuta 2024 Technopoliksessa, Vantaalla. Tämä tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päivittää tietoja lämmitysjärjestelmien suunnittelun uusimmista trendeistä, ekosuunnittelun vaatimuksista ja rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä (EPBD).

”Toimimme aktiivisesti, jotta lämmitysjärjestelmien suunnittelu vastaa nykyisiä ympäristövaatimuksia ja hallituksen linjauksia”, toteaa Lämmitysenergia Yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Arto Hannula. ”Hybridilämmityksen ja uusiutuvien lämmityspolttoaineiden mahdollisuudet ovat keskiössä tänä vuonna, vastaten hallituksen suosituksiin fossiilisten polttoaineiden korvaamisesta.”

Suomen LVI-liitto SuLVI ry:n toiminnanjohtaja Samuli Könkö painottaa tapahtuman tärkeyttä suunnittelijoiden ammattitaidon kehittämisessä: ”Suunnittelijoille tarjotaan kattava katsaus parhaisiin käytäntöihin ja teknologioihin, jotka tukevat kestävää lämmitysjärjestelmien suunnittelua.”

Tämän vuoden Lämmitystekniikkapäivillä esitelty hallituksen linjaus fossiilisesta lämmitysöljystä luopumisesta ja uusiutuvien polttoaineiden suosimisesta on osa ohjelmaa. Öljylämmityksestä ei ole tarkoitus luopua kokonaan, mutta fossiiliset polttoaineet korvataan asteittain uusiutuvilla. Kuluttajat voivat edelleen valita käyttämänsä energiamuodon, ja hallitus kannustaa uusiutuvien polttoaineiden käyttöön siirtymiseksi.

Tapahtuman ohjelma:

  • Tiistai 3.9.2024: Avajaiset, lämmityksen suunnittelun perusteet, ekosuunnittelu ja energiamerkinnät, hybridilämmityksen suunnittelu, vesikiertoisten lämmönluovuttimien suunnittelu, E-lukulaskenta ja energiatodistukset, polttoainevaihtoehdot kattilatekniikassa.
  • Keskiviikko 4.9.2024: Lämmitysverkoston tasapainotuksen merkitys, automaattisten kiertovesipumppujen rooli, hybridilämmityksen suunnittelun perusteet, uusiutuvat lämmityspolttoaineet, pätevyysvaatimukset suunnitteluun ja asentamiseen.

Osallistumismaksut ovat 695 euroa kahdelta päivältä ja 550 euroa yhdeltä päivältä. Ilmoittautumiset tulee tehdä 25.8.2025 mennessä. Early bird -10 % alennus 9.6.2024 mennessä! Paikkoja on rajoitetusti, ja kahden päivän osallistujilla on etusija. Tapahtumaan voi ilmoittautua suoraan tapahtuman verkkosivuilla olevan linkin kautta: https://www.ley.fi/tapahtuma/5165/


Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumisesta
antavat Lämmitysenergia Yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Arto Hannula (arto.hannula@ley.fi / 010 617 7416) ja Suomen LVI-liitto SuLVI ry:n toiminnanjohtaja Samuli Könkö (samuli.konko@sulvi.fi / 050 327 6592).